E-learning voor cursusleiders

  Als gezondheidsprofessional ben je gewend te denken vanuit een gezondheidsoogpunt. Mensen met een laag inkomen zijn vaak minder gemotiveerd om hun voedingsgedrag te veranderen. Hoe ga je hier als cursusleider mee om? Dat en meer leer je in deze E-learning module.

  Wat biedt de e-learning module?

  Volledig uitgeschreven cursus "Goedkoop Gezonde Voeding"

  Alle items van de cursus zijn uitgebreid beschreven, zodat ook een gezondheidsprofessional met weinig ervaring in groepsbegeleiding, met de doelgroep en het thema toch meteen aan de slag kan.

  Toelichting

  • Verwelkom de deelnemers en stel jezelf kort voor.
  • Vertel dat deze cursusbijeenkomst(en) gaan over goedkope en gezonde voeding.
  • Geef aan hoe lang de bijeenkomst ongeveer duurt en of er al dan niet een pauze zal zijn.
  • Vertel hoeveel ruimte er is voor vragen.
  • Vraag de deelnemers om het geluid van hun mobiele telefoon uit te zetten.
  • Neem naambordjes voor de deelnemers mee (als die er nog niet zijn). Laat de deelnemers hun naam op de voor- en achterkant schrijven, zodat ze ook de naam van elkaar kunnen zien als de deelnemers elkaar nog niet kennen.
  • Vertel dat je direct wilt beginnen met de eerste opdracht.
  Schriftelijk voorlichtingsmateriaal en opdrachten gebruiksklaar om te downloaden
  Aangepast voedingadviezen voor deelnemers van Turkse, Marokkaanse, Hindoestaans-Surinaamse en Creools-Surinaamse achtergrond
  De laatste wetenschapppelijke inzichten over gedragsverandering
  Kennis in werken met groepen
  Achtergrond informatie over mensen met een laag inkomen
  Ondersteuning door de helpdesk
  Regelmatige update van prijzen en materiaal
  Acquisitie door de werkgroep
  Aansluiting bij de WMO

  Hoe werkt de E-Learning module?

  De e-learning bestaat uit handleidingen, een werkboek en een eindopdracht. Je doorloopt de E-Learning module in volgorde van de cursus Goedkoop Gezonde Voeding. De activiteiten van de cursus Goedkoop Gezonde Voeding worden ondersteund met achtergrondinformatie en toepassingsopdrachten om je de informatie eigen te maken. Bij elke activiteit en in het onderdeel 'Aan de slag' kun je de bijbehorende materialen en praktische instructies downloaden. 

  Image

  Kosten

  (In de periode van 01-04-2020 tot 01-09-2021 is Goedkoop Gezonde Voeding kosteloos dankzij een subsidie van ZonMw)

  Buiten deze periode kost Goedkoop Gezonde Voeding €100,- excl. BTW (€121,- incl. BTW). Dit is inclusief licentie voor het gebruik van de cursus gedurende de periode van 1 jaar. Jaarlijks kan de licentie tot gebruik verlengd worden (kosten €100,- excl BTW en €121,- incl BTW).

   

  Wat houdt deelname in?

  Na aanmelding ontvang je per email link met een betaalverzoek van het online betaalplatform. Je kunt dan via Paypal of Ideal de betaling doen. Wanneer de betaling binnen is, krijg je via de helpdesk een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord voor persoonlijk gebruik. Je hebt dan een jaar toegang tot de E-learning, het cursusmateriaal Goedkoop Gezonde Voeding, licentie tot gebruik van de materialen Goedkoop Gezonde Voeding en eventuele updates en nieuwsberichten. Voor zowel technische als inhoudelijke vragen kun je terecht bij de helpdesk (zie formulier onderaan deze pagina).

  Algemene Voorwaarden Goedkoop Gezonde Voeding

  Wanneer je je inschrijft voor de E-learning module, dien je ook de Algemene Voorwaarden te accepteren.

  Korte samenvatting algemene voorwaarden Goedkoop Gezonde Voeding

  1. Alleen gecertificeerde cursusleiders mogen de cursus geven.
  2. Na betaling ontvangt de deelnemer een e-mail met gebruikersnaam en toegangscode voor persoonlijk gebruik. Jaarlijks kan de licentie verlengd worden tegen een vergoeding.
  3. Na het succesvol doorlopen van de E-learning module wordt de deelnemers cursusleider. De cursusleider heeft een jaar toegang tot de E-learning, het cursusmateriaal en licentie tot gebruik van de materialen Goedkoop Gezonde Voeding. Dit kan jaarlijks worden verlengd.
  4. Gebruikers die de E-Learningmodule met goed gevolg hebben doorlopen, ontvangen een certificaat en zijn daardoor cursusleider, worden aangemeld bij het kwaliteitsregister van de Stichting Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) en hun gegevens worden vermeld op de website.
  5. Alleen gecertificeerd cursusleiders mogen de cursus geven.
  6. Cursusleiders blijven op de hoogte van updates door het periodiek versturen van e-mails en/of berichten in het gesloten deel van de website.
  7. De naam van de cursus Goedkoop Gezonde Voeding is beschermd. Dat betekent dat de cursus in conformiteit met het cursusmateriaal wordt gegeven onder vermelding van de naam. De cursus wordt gegeven aan de daarvoor bestemde doelgroep, namelijk mensen met een klein inkomen, weinig gezondheidsvaardigheden en mensen met een traditioneel Nederlands, Turks, Marokkaans of (Hindoestaans/Creools) Surinaams voedingspatroon.
  8. Het cursusmateriaal mag niet aan derden worden verstrekt, aangepast, verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbenden.

   

  Contact / Helpdesk

  Heb je vragen, neem dan contact op met de helpdesk Goedkoop Gezonde Voeding via:

  UM:  of

  GGD Zuid Limburg:  of

  Dietistenpraktijk Marion Lomme:


  We beantwoorden je mail uiterlijk binnen vijf werkdagen.

  © 2021 Maastricht University. All Rights Reserved. Designed By Leon Kolenburg

  Search